Diversificarea alimentară la bebeluși – o altă instruire organizată pentru tinerele mămici, deservite de AMT Buiucani, de către expertele Asociației Naționale pentru Susținerea Alăptării – Olga Gutium și Ecaterina Bragarenco.
Printre subiectele puse în discuție au fost beneficiile diversificării, pregătirea bebelușilor pentru această etapă importantă, schemele de diversificare etc.
Diversificarea alimentară este extrem de importantă pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copiilor.
În primul rând, deoarece contribuie la dezvoltarea și fortificarea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva bacteriilor și virușilor.
De asemenea, hrana suplimentară îmbunătățește digestia și asimilarea nutrienților. Aceasta poate contribui la reducerea riscului de alergii în viitor.
În plus, diversificarea alimentară ajută bebelușii să dezvolte gusturi și preferințe pentru o varietate de alimente, care vor putea fi introduse ușor în dieta lor.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă introducerea diversificării alimentare la
vârsta de 6 luni. În unele situații, poate fi începută la 4 sau 8 luni.
Mai multe informații despre diversificarea alimentației la bebeluși găsiți pe https://www.mamicaalapteaza.md


