×
Meniu

Noua tulpină a coronavirusului Omicron a fost depistată în Republica Moldova

 Primele cazuri 16 cazuri de Omicron au fost depistate în Republica Moldova, a anunțat directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi.  Opt persoane sunt internate cu forme medii ale bolii, iar două – cu forme medii grave. Printre pacienți este o femeie însărcinată și un copil de numai două luni.
„ANSP a realizat prima secvențiere din acest an, iar probele preselectate au fost din perioada 1-8 ianuarie. În total au fost preselectate 149 de probe pozitive cu o concentrație virală foarte pronunțată. La cea de-a doua testare a acestor 149 de probe s-au identificat 38 de probe cu încărcătură virală bună dintre care 16 probe au fost selectate pentru secvențiere. În toate cele 16 cazuri a fost depistată varianta Omicron”, a declarat Nicolae Jelamschi.
Din cele 16 cazuri depistate cu tulpina Omicron a coronavirusului, 11 sunt bărbați și cinci femei. Cele mai multe cazuri, 12 la număr, sunt din Chișinău. Alte două cazuri în Durlești, unul în raionul Strășeni și unul în regiunea transnistreană.