×
Meniu

Cod galben în Capitală. Comisia pentru Sănătate Publică a stabilit noi restricții

În Capitală se menține starea de urgență în sănătate publică până pe 15 ianuarie. Totodată, a fost stabilit nivelul de alertă de Cod Galben. Totuși, situația epidemică din Capitală rămâne a fi una îngrijorătoare. Membrii Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică din Capitală au reiterat importanța respectării măsurilor de protecție și necesitatea vaccinării pentru a minimaliza riscul de răspândire a variantei „omicron”.
„În contextul sărbătorilor de iarnă, Comisia a îndemnat agenții economici din domeniul HoReCa să limiteze organizarea meselor festive și a corporativelor. Iar în cazul organizării acestora să se țină cont de respectarea unui număr limitat de persoane, adică 50 la sută din capacitatea încăperii, și permitea aflării în localuri doar a celor ce prezintă certificatul COVID-19”.
În ceea ce privește organizarea târgurilor de Crăciun în Capitală, Comisia a dispus ca participanții la târguri să poarte corect masca de protecție, să consume alimente și băuturi în locurile special amenajate, să se păstreze distanța între tarabe de cel puțin cinci metri, iar între mese de cel puțin trei metri. Totodată, participanții trebuie să respecte distanța socială, iar personalul și comercianții din cadrul târgurilor de Crăciun trebuie să dețină certificatul COVID-19.
Comisia a decis ca persoanele care beneficiază de asistență socială, în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 martie 2022, să primească pachete cu produse alimentare, în loc de prânzuri calde. Măsura a fost luată pentru a minimaliza contactul și a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.