×
Meniu

România a oferit instituțiilor medicale din țară ajutor umanitar în valoare de 3.5 milioane de euro

România a oferit țării noastre asistență umanitară în valoare de 3.5 milioane de euro, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19. Donația conține: 500.000 de măști FFP2, 200.000 de mănuși de protecție, 25.000 de combinezoane, 5.000 de ochelari de protecție, 5.000 de viziere, medicamente, alcool sanitar și peroxid de hidrogen.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a mulțumit poporului român pentru solidaritate.

”Una dintre lecțiile oferite de această pandemie este valoarea prieteniei dintre oameni și țări. Transmit sincere mulțumiri României din partea sistemului medical și a lucrătorilor medicali”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Iar ministrul Sănătății al României, Nelu Tătaru, a reiterat că România va rămâne mereu partenerul strategic al țării noastre.

”Trăim momente grele și suntem astăzi aici pentru a oferi ajutor tuturor cetățenilor”, a subliniat Nelu Tătaru.

Echipamentele de protecție și medicamentele vor fi distribuite instituțiilor medicale  și Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost confirmate 4605 cazuri de COVID-19. Peste 1700 de pacienți au fost deja tratați, iar 145 au decedat.