×
Meniu

România ajută sistemul de sănătate din țara noastră să facă față pandemiei

O echipă de medici şi asistenţi medicali din România a venit în țara noastră pentru a acorda suport sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19.

Vorbim despre specialişti din asistenţa medicală primară, asistenţa medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensivă. Lucrătorii medicali români vor activa, în decurs de două săptămâni, în Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalul Clinic din Bălți și Spitalul din Cahul .

“Scopul acestei colaborări este de a salva vieţi omeneşti. Mulțumesc României pentru suportul oferit, în diferite domenii, pentru binele cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

“Cu siguranţă, această misiune medicală va însemna un schimb bilateral de cunoştinţe și experienţă pentru ambele părţi, care va fi numai în beneficiul pacienţilor din Republica Moldova”, a afirmat șeful Departamentului pentru situații de urgență al MAI din România, Raed Arafat.

De asemenea, România va oferi țării noastre medicamente și echipamente medicale necesare în combaterea infecției COVID-19.

Sursa: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale