×
Meniu

Program nou pentru consultarea, tratamentul și monitorizarea pacienților IMSP AMT Buiucani

În contextul stării de urgență instituită la nivel național în scopul combaterii pandemiei COVID-19 în țara noastră, activitățile de consultare, tratament și supraveghere a pacienților IMSP AMT Buiucani sunt desfășurate conform unui nou program.

Examene și proceduri medicale amânate:

În această perioadă, nu sunt efectuate examinări medicale profilactice, pentru a nu expune pacienții riscului de a contracta infecția COVID-19. De asemenea, nu sunt vaccinați copiii conform Calendarului Național de Imunizări;

Noi reguli de consultare a gravidelor:

În perioada stării de urgență, sănătatea femeilor însărcinate este monitorizată telefonic de către echipele medicilor de familie. Gravidele programate pentru screeningul prenatal se prezintă la Centrul Consultativ Diagnostic al IMSP AMT Buiucani (str. I.L. Caragiale nr.2), exclusiv la invitația medicului de familie sau medicului ginecolog, conform programului:

Marți: 15:00-17:00

Joi: 15:00-17:00

Monitorizarea diabeticilor și hipertensivilor:

Pacienții diagnosticați cu hipertensiune arterială și diabet zaharat sunt informați telefonic și instruiți suplimentar privind controlul tensiunii arteriale și a glicemiei în condiții de domiciliu. Medicii de familie prescriu medicamentele compensate pentru perioada maximă, de trei luni. În cazul pacienților vârstnici sau care nu se pot deplasa, rudele sunt invitate pentru a lua rețetele de la recepția instituției. Cei care nu au rude, primesc rețetele la domiciliu.

Monitorizarea bolnavilor cu alte maladii cronice:

Starea de sănătate a persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, diabet zaharat, hepatite, pielonefrite, astm bronşic, BPOC, cancer, boli psihice etc., este monitorizată la telefon. Numai în cazuri de urgență sau care nu pot fi soluționate la telefon, pacienții se pot prezenta la instituția medicală, însă doar după ce sunt instruiți în prealabil despre măsurile de protecţie împotriva infecției COVID-19. Rețetele compensate sunt prescrise conform aceleași proceduri: la solicitarea pacienților, dacă este vorba de medicamente care trebuie administrate periodic, sau la decizia medicului de familie, dacă tratamentul revendică preparate suplimentare. De asemenea, rețetele vor fi valabile pentru o perioadă de trei luni.