×
Meniu

Măsuri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în cadrul IMSP AMT Buiucani

Conform studiilor, 30 % dintre bolnavii de COVID-19 nu manifestă simptome. În același timp,  56% au semne ușoare de viroză,  10% necesită spitalizare, iar 4% au nevoie de terapie intensiva și respirație artificială. Ca urmare, există riscul interacțiunii lucrătorilor medicali cu purtătorii coronaviruslui de tip nou și răspândirii infecției în cadrul instituției medicale.

În acest scop,  în cadrul IMSP AMT Buiucani au fost întreprinse următoarele măsuri:

La intrarea în edificiile CCD, CMF 4,5,6,  este realizat  screeningul pentru COVID-19, tuturor vizitatorilor – efectuarea termometriei cu raze infraroșii, care permite măsurarea temperaturii fără a atinge corpurile, anchetarea epidemiologică, aprobarea traseului pentru pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, pentru a împiedica răspândirea virusului  COVID-19 pe teritoriul IMSP AMT Buiucani. Pacienții depistați cu febră sunt examinați medical în izolatoare. Ulterior, acestea sunt dezinfectate și curățate.

De asemenea, la intrarea în edificii sunt disponibile soluții dezinfectante, iar toți vizitatorii, inclusiv angajații instituției, sunt anunțați despre obligativitatea dezinfectării mâinilor.

Totodată, ucrătorii medicali și angajații care desfășoară activități non-medicale sunt asigurați cu echipamente de protecție împotriva COVID-19. În același timp, birourile medicilor de familie sunt dotate cu soluții dezinfectante pentru mâini pe bază de alcool etilic de 70% și săpun.

Covorașele de la intrarea în edificiile IMSP AMT Buiucani sunt periodic umezite cu soluție dezinfectantă, astfel încât vizitatorii să-și dezinfecteze tălpile la încălțăminte. Curtea, scările, băncile și teritoriul adiacent IMSP AMT Buiucani sunt pulverizate de trei ori pe zi cu soluție pe bază de clor. Colaboratorii implicați în executarea măsurilor de igienizare și dezinfectare sunt echipați în costume de protecție hidrorezistente, respiratoare, ochelari transparenți, mănuși și cizme de cauciuc.