×
Meniu

Primul deces din cauza COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova

Primul deces din cauza infecției COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, în această dimineață, de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Pacienta care a decedat avea 61 de ani și suferea de hipertensiune de gradul 2 și diabet. La câteva zile după ce a revenit din Italia, a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu infecție respiratorie acută și cu pneumonie bilaterală. În data de 15 martie a fost transferată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, deoarece starea ei de sănătate s-a agravat.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că au fost confirmate 30 de cazuri de COVID-19, dintre care 18 au fost importate din statele afectate de pandemie. Unul dintre pacienți a fost tratat și externat. De asemenea, 76 de persoane sunt suspectate de COVID-19, inclusiv 14 copii.

Bolnavii primesc tratament în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” , iar cei care nu au încă confirmată infecția sunt internați în Spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”.

Viorica Dumbrăveanu a  îndemnat populația, în special persoanele vârstnice și cu boli cronice, să stea acasă și să se autoizoleze, iar dacă au  febră, tuse și rinoree,  să apeleze serviciul 112.