×
Meniu

OMS a aprobat vaccinul Sinovac împotriva COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a validat vaccinul Sinovac împotriva COVID-19 pentru utilizare în situații de urgență, produs compania farmaceutică „Sinovac” din Beijing.
Aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru utilizarea de urgență la nivel global sau includerea vaccinurilor în Lista de utilizare în urgențe (EUL) este o condiție prealabilă pentru aprovizionarea cu vaccinuri prin intermediul platformei COVAX, cât și pentru achizițiile internaționale.
Vaccinul Sinovac este unul inactivat, iar condițiile sale simple de stocare va permite țărilor cu resurse reduse să îl gestioneze și să-l administreze eficient.
OMS recomandă utilizarea vaccinului Sinovac pentru adulții cu vârsta de 18 ani și mai mult, cu administrarea a două doze, la un interval de două și până la patru săptămâni. Potrivit studiilor, vaccinul previne boala simptomatică la 51% dintre cei vaccinați și formele severe de COVID-19, precum și spitalizarea la 100% din populația studiată.
Republica Moldova a achiziționat 100.000 doze de vaccin Sinovac, care au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară. Populația se poate vaccina cu Sinovac, oricând, apelând medicul de familie sau înregistrându-se pe www.vaccinare.gov.md.