×
Meniu

AMT Buiucani a început testarea la domiciliu a pacienților suspectați de COVID-19

Primii cinci pacienți ai AMT Buiucani, suspectați de COVID-19, au fost testați la domiciliu, pe parcursul acestei săptămâni. Măsura este prevăzută în ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind ”Testarea de laborator a pacienților încadrați în tratament la domiciliu”, din data de 17 aprilie, 2020.
În acest scop, AMT Buiucani a organizat două echipe mobile, care se deplasează la locul de trai a pacienților pentru a preleva probele. Din componența acestora fac parte medici coordonatori și asistente medicale. În prezent, 44 de persoane cu simptome de boală respiratorie sunt monitorizate de către medicii de familie ai AMT Buiucani, și vor fi testate pentru COVID-19 în următoarele zile.
Testul constă în prelevarea probelor biologice din nas și faringe persoanelor încadrate în tratament la domiciliu. Lucrătorii medicali implicați în acest proces utilizează echipament de protecție personală destinat pentru îngrijirea directă a pacienților cu COVID-19. Vorbim despre respiratoare, halate; mănuși; viziere, ochelari de protecție și șorț.
Actualmente, 354 de bolnavi de COVID-19 din toată țara, cu simptome ușoare și fără maladii concomitente, urmează tratament la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.