×
Meniu

Îndemn pentru părinți cu ocazia campaniei naționale ”Caravana Alăptării”

Alăptarea la sân contribuie la dezvoltarea psihică și fizică armonioasă a copilului, protejează copilul de infecții și reduce riscul apariției diabetului zaharat, obezității, astmului bronșic, şi a unui şir de alte afecţiuni, inclusiv sindromului de moarte subită. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusiva pana la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia pana la vârsta de 2 ani, în paralel cu alimentația diversificată.

Cu prilejul campaniei naționale ”Caravana alăptării”, care se va desfășura în perioada 31 iulie-14 august, îndemnăm mămicile să împărtășească din experiența alăptării la sân. În acest context, vă rugăm să faceți fotografii în timp ce vă hrăniți bebelușii la sân și să le expediați pe adresa: amtbuiucani@ms.md, însoțite de scurte de comentarii.

În perioada desfășurării caravanei vom publica toate pozele pe pagina noastră de Facebook, iar pe data de 12 august vom organiza o expoziție de fotografii în incinta IMSP AMT Buiucani. Scopul acțiunii este de a încuraja mamele să-și alăpteze natural bebelușii. Alăptarea la sân reprezintă pentru copiii o sursă de dragoste și sănătate!